Årets julklapp: fotoboken

Handelns utredningsinstitut har utsett årets julklapp. Men jag tycker att en present ska vara personlig. Därför har jag ett eget förslag på vad som borde vara årets julklapp.

Årets julklapp är elcykeln. Den har utsetts av Handelns utredningsinstitut. Bland prylar som tidigare har utsetts till årets julklappar finns mössan, upplevelsen, bakmaskinen och mycket annat. Det handlar inte om att identifiera den populäraste grejen att ge bort den julen, utan om att peka ut en grej som sammanfattar samtiden. Mer om elcykeln finns att läsa här.

Blocket vill inte vara sämre, och utser för tredje gången årets begagnade julklapp. Det tittar mycket på sina data, över både vad som säljs, vad som köps och vad folk söker efter, och har utsett friluftsprylarna till årets begagnade julklapp. Läs mer om den julklappen här.

Jag vill dock slå ett slag för personliga klappar, och därför ger jag bort fotoböcker i julklapp. Den bästa dealen tycker jag att Ica fotobok har. Många tänker nog att man bara kan ge bort böcker med bilder på sina barn, om man har några. Men man kan lik gärna ge bort bilder på naturen, häftig graffitti eller på sina kompisar. Det viktiga är att man har tagit bilderna själv, inte minst av copyrightskäl. Jag brukar beställa en bok, i flera exemplar, till mina tjejkompisar och en annan till släktingar.

Vad ger du bort i julklapp? Skriv till mig och berätta!