Fler gör icke-synbara plastikingrepp

Det är populärt att bry sig om sitt utseende. Alla vill se bra ut, men det går att göra det på olika sätt. Att lägga sig under kniven är inte ovanligt. Men vilka är egentligen de vanligaste plastikingreppen som finns tillgängliga? Och vilka är mest diskreta och syns inte?

Här är de vanligaste ingreppen

Många vet om att det är vanligt att operera utseendet. De flesta av oss där ute känner att det finns någon kroppsdel som personen i fråga vill förändra till det bättre. Plastikingreppet påstås ha funnits redan sedan 500 år före Kristus i Rom. Det påstås ha blivit ännu mer populärt under 1800-talet, och har under de senaste årtionden fortsätt att bli allt vanligare.

Vilka är de plastikingreppen som görs oftast? Jo, till att börja med är bröstförstoring det vanligaste, och även något som flest personer relaterar till när de tänker på ordet skönhetsoperation. Förutom det är även fettsugning vanligt. Det kan ses som mindre överraskande med tanke på det ökade problemet med övervikt runtom i världen, inte minst i Sverige.

Även ingrepp i ansiktet är vanligt. Det gäller framför allt näsoperationer men även ögonplastik. Vad det gäller det sistnämnda handlar det i många fall inte lika mycket om det estetiska. Istället handlar det om operationer för att åtgärda vanliga synfel, och slippa glasögon och kontaktlinser.

Näsoperation som inte syns

Det går inte att komma undan att näsoperation är bland det vanligaste som går att göra nu för tiden. Att ”rätta till” sin näsa görs av miljontals människor varje år, och det som förändrats är att det blir svårare att se att att ingreppen gjorts. Många kan ha den typiska bilden av botox och andra ingrepp, där det tydligt går att se att något har gjorts. Däremot är det mode att plastikoperationerna inte ska synas längre.

Vad det gäller näsingrepp finns det ett begrepp som kallas för öppen nästplastik. Det gör att huden i ansiktet läker väldigt bra, på ett annat sätt än många andra operationer. Det innebär att efter några månader, max upp till ett halvår efter operationen, så kommer det knappt gå att se att ett ingrepp har gjorts.