Bästa träningsväskorna

Har du svårt att komma iväg till gymmet? Kanske behöver du en ny träningsväska? Så var det faktiskt för mig. Men sedan jag skaffade en ny väska blev det faktiskt lättare att gå upp en timme tidigare och gå till Friskis. Därför har jag skrivit det här inlägget.

Du har säkert sett dem på stan (eller på byn om du bor på landet) – träningsväskorna. Alla går runt med dem, och det handlar inte bara om att visa upp att man är en sån som tränar. Träningsväskan är i många fall det som gör att man faktiskt kommer iväg och tränar. Det beror på flera saker. Jag kommer att berätta hur det var för mig, men vi börjar med fördelarna.

Det är ofta en hel del prylar man ska bära med sig till gymmet, i alla fall om man tränar före eller efter jobbet eller skolan. Om du tränar innan kanske du har med dig smink, matlåda, dator, kurslitteratur, med mera. Plus själva träningsgrejerna, naturligtvis. Om du tränar styrkelyft kanske du har bälte, flera olika skor, knee sleeves, handledslindor, etc. Då handlar det inte bara om att välja en väska där allt det här får plats, utan också en väska där du får överblick över grejerna.

Min favorit

Själv har jag en klar favorit när det kommer till träningsväskor, och det är den moderna klassikern North Face Base Camp Duffel. Den finns i flera storlekar, har livstidsgaranti, smart ficka i locket, och kan bäras som bag eller som ryggsäck. Faktum är att jag har två stycken, en i storlek xsmall och en medium. Sammanlagt har de kostat mig ungefär 2000 kronor, och det är ju ganska mycket pengar. Å andra sidan kommer jag inte att behöva lägga pengar på väskor någon gång igen, om jag inte köper en Base Camp i ännu en storlek.

Alla har naturligtvis inte råd att lägga 1000 kronor på en väska, det förstår jag. Man kan hitta begagnade North Face-väskor ibland, men om du inte tycker att det känns så fräscht finns det många prisvärda alternativ. Eftersom Base Camp-duffeln blev så populär finns det många varianter som ser ungefär likadana ut. XXL har en variant, som kostar kanske 400 kronor. Även Gymgrossisten har sin variant. Nackdelen med de här väskorna är väl mest att de är ganska vanliga, så det är stor risk att du förväxlar din väska med någon annans. Sen kan man ju diskutera om det är så kul att gå runt och göra reklam för en affär, men det är en annan femma.

Två avslutande tips när det kommer till träningsväskor: många affärer som säljer militärt överskott från olika länder har duffel bags i olika prisklasser, och flera av dem har smarta fickor och fack. Om du vill ha en väska som känns mer sportig kan du kolla in Metros tips här.

För att hålla ordning i det stora facket i väskan kan du använda packpåsar i olika färger. Min favorit är Eagle Creek Pack-it Sport Fitness Locker. Den kostar ungefär 200 kronro, och finns i många affärer som säljer prylar för friluftsliv. Om du ska köpa en Base Camp Duffel, fråga efter Sport Fitness Locker också.