Laser VS rakhyvlar & snigelslem

Att det om två år är dags för ännu ett nytt decennium är svårt att tro när det kommer till våra gammalmodiga skönhetsmönster. Rakning är känt ända från antikens Egypten och rakhyvelsgiganten Gillette har redan firat hundra år (för 17 år sedan). Att lägga hela sin budget på att reducera röda prickar och klåda känns otroligt förlegat. Laser är modernt, effektivt, och inte ett dugg dyrt. Och snigelslem? Nja, det känns ändå rätt omodernt.

Den moderna människan har inte tid för stenåldersmetoder. På www.drtore.com erbjuder man det mesta inom hudvård och laserbehandlingar. Många av behandlingarna de erbjuder går för tillfället inte att få i Sverige, så de är unika i sitt slag. De kan nämligen skräddarsy en behandling efter ditt behov, i och med deras stora urval och långa erfarenhet. Smart och modernt, och inget hokus pokus.

Hudvården moderniseras

Det börjar bli tjatigt att läsa alla dessa artiklar om hur man får bort röda prickar efter rakning. Man kan tipsen i sömnen, och ändå verkar de röda prickarna vara mer än standard. Och är de inte synliga så kliar de ändå. Dessutom är det bara ren lögn att det blir lent. Stubben är där och syns bara efter en dag. Att raka bikinilinjen är dessutom inte helt utan att man får passa sig för hygienen. De små såren som bildas vid rakning kan faktiskt bidra till att svamp och bakterier odlas lättare. Vill inte ens tänka på alla döda hudceller och allt som skrapas runt där…

Det finns smart, enkel och modern teknik som löser det åt dig. Lasern är här för att stanna och kan behandla mer än du tror. Allt från hårborttagning på benen och bikinilinjen (eller brasiliansk) till åderbråck. Man kan till och med behandla nagelsvamp med laser. De som tidigare fick äta tunga tabletter med risk för svåra biverkningar kan nu helt biverkningsfritt behandla svampen smärtfritt. Nu finns även digital scanning som gör att man kan ligga ett steg före sina hudförändringar, till exempel kan den läsa av var du kommer ha störst problem med rynkor. Då känns snigelslem, som är så hippt, rätt förlegat också.

Hudvård är på modet

Snigelslem sägs motverka rynkor

Trots att det finns vetenskapliga och smarta behandlingssätt som har tagit år av kunskap och experiment verkar folk ändå tro på sagor när det kommer till hudvård. Det märks att hudvård är mer trendigt på länge. Vi läser om allt från snigelslem till andrahudsmasker med gulliga motiv som importeras från Sydkorea under namnet K-beauty.

Och visst vore det schysst att kunna lägga en tiostegsmetod på sina kinder. Visste du till exempel att första steget i en sådan rutin är en kopp varm te?  Men idag är det få som har den tiden. Det är som att tid signalerar välstånd i vårt samhälle, och kanske är det därför K-beauty fått sånt genomslag.

Men ärligt talat! Vem har råd att köpa tio olika flaskor med hudkräm, ett för varje olika centimeter i ansiktet och på kroppen? Jag personligen tycker det känns mycket smartare att lägga en klumpsumma (det är inte ens dyrt) på laserbehandling mot hår, så kan man ägna mer tid åt något vettigare.