Nytt kök utan renovering

Snart är det dags att börja planera julens alla bestyr, och då kommer vi att tillbringa en hel del tid i köket. Om köket känns lite ofräscht kan det vara läge att ge det en ansiktslyftning. Det kommer att göra det roligare att vistas i köket.

Det här betyder inte att du måste renovera köket. Du kan komma långt genom att byta ut en detalj eller två. Vissa av de grejer jag rekommenderar här kan bara bli aktuella om du bor i en bostadsrätt eller på annat sätt äger din bostad, men även om du bor i hyresrätt kan du göra vissa förändringar.

En sådan förändring är att byta ut knoppar och beslag på skåpsluckor och lådor. Det finns knoppar i många olika prisklasser, och det går också att tillverka sina egna. Tänk bara på att spara de gamla knoppparna någonstans, om du hyr. Det kan vara så att hyresvärden vill ha tillbaka dem när du flyttar.

Har du porslin eller glas som du är väldigt förtjust i, men som döljs bakom en skåpsdörr? Lyft av skåpsdörren, så att du ser det bättre. Du kan också byta ut dörren mot en modell med glas eller nät, om du hittar dörrar som passar med gångjärnen.

Har du en gammal och sliten bänkskiva kan du byta ut den också. Sten är lyxigast, men det finns även många fina laminatskivor.