Slipp torr hud i vinter med rätt hudvård

När det är kallare och mörkare tider är det många som får stora problem med huden, speciellt ansiktet är utsatt. Man blir torr och fnasig, huden känns stram och ofta rödblossig. Men genom bra produkter, återfuktning, varsam peeling och genom att unna dig lite lyx kan du rädda vinterhuden.

Det ä högsäsong för hudvård! Skaffa produkter och ta till knep som kommer att rädda dig från torr hud i vinter. Det gäller att du anpassar hudvården efter årstiden och här ges tips som passar vintern.

Rengöring superviktigt

Många har rengöring som tar bort smink och orenheter effektivt, men få tänker på att rengöringen också ska vara återfuktande och inte torka ut huden. Speciellt på vintern. I en artikel från Expressen tipsas det om att du ska använda en fetare rengöring på vintern. Huden skriker alltid efter fukt, men under kallare månader vill den även ha fett. Rengöringsmjölk eller rengöringskräm är att föredra, eller en snäll mousse. Det finns även balms, som är oljebaserad ansiktsrengöring, som på senare tid tagit plats på marknaden. Men, det är viktigt att du inte använder för mycket oljebaserade produkter, eftersom olja löser upp fett, och då kan huden bli ännu torrare.

Använd bra produkter, peela och lyxa på vintern

Förutom rengöring så är det såklart bra att alla dina produkter är av god kvalitet. I tidningen MåBra ges även andra tips för att hålla vinterhuden i gott skick. Du ska undvika att gå ut i kylan när ansiktet är blött, det sliter mycket på huden. Du bör även peela varsamt lite då och då. Att få bort den fnasiga huden med försiktighet och sedan återfukta och lugna huden är ett superbra knep för bättre känsla. Se även till att lyxa en eller två gånger under vintern minst. Det kommer att göra stor skillnad. Gå till ett proffs och gör en ansiktsbehandling. 

Gör din egen ansiktsmask

Det är ett annat bra tips. Se här ett tips på hur du kan göra.