Tips inför val av klinik till din näsoperation

Det finns många saker att tänka på innan man lägger sig under kniven för en näsoperation såsom att man ska vara riktigt säker på att man verkligen vill göra ingreppet och förstå vad det kan innebära. Men viktigaste av allt är att man litar på kirurgen som ska genomföra ingreppet – och att man väljer en bra klinik.

Funderar du på att göra en näsplastik på Nordiskt Centrum för Kirurgi? Bra val! Googlar man denna klinik kommer det bara upp positiva trådar och då denna klinik är experter på just olika kosmetiska ingrepp så är detta en bra plats att ta en konsultation hos. För oavsett vad för typ av operation du är intresserad av att genomgå så är det alltid viktigt att kolla upp kliniken och läkaren som ska operera dig innan du ens går på första konsultationsbesöket. Men hur gör man detta? Det enklaste är börja att kolla i Socialstyrelsens register som heter Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HoSp). I detta kan du kolla om klinikens läkare och sköterskor finns i registret och även se vad exakt de är utbildad inom. Med det fnns fler saker än så att kolla upp. Titta även efter:

  • Att det är utbildade, har erfarenhet och kan visa upp giltiga läkarlegitimationer
  • Att de kan uppvisa referenser som du även får kontakta och prata med själv
  • Att kliniken har gott rykte och inte omnämns i skandalnyheter eller i negativa ordalag
  • Att du känner att du får förtroende för kliniken och för personerna som ska genomföra ingreppet
  • Att du litar på den magkänsla: känns det bra så kör på, känns det som om du vill vända i dörren så gör det.

Allt fler kan tänka sig ett skönhetsingrepp

Hela 30 procent av svenska befolkningen kan enligt Svenska Dagbladet tänka sig att genomgå en skönhetsoperation. Och visst låter det som mycket, men siffran är egentligen ingenting mot hur samma siffror ser ut i Sydkorea. Där är skönhetsindustrin så pass utbredd att den vanligaste studentpresenten som ges bort innan universitetsstudierna påbörjas är just en operation. Enligt Dagens Nyheter finns det hela 400 skönhetskliniker bara i huvudstaden Seoul och bara man kliver av tunnelbanan så möts man av minst en eller två stora reklamaffischer om olika kliniker eller skönhetsingrepp som man kan köpa sig – som de flest också gör. Men enligt Joo Kwon, som är grundare till en av Seouls mest ansedda kliniker JK Plastic Surgery Centre så handlar detta inte om avundsjuka utan att koreaner helt enkelt inte ser skönhet som något att avundas någon annan, utan i stället så ser man det som någonting som kan förvärvas genom hårt arbete, precis som man kan göra med studieresultat.